25 januari: Umeåregionen läser… Folke och Frida!

1 Dec

Årets bok – och den första Umeåregionen läser-boken någonsin – blir ”Folke och Frida”, en självbiografisk barndomsskildring av umeåförfattaren Frida Åslund (1879-1937). Det är en allåldersbok som levande beskriver Umeå stad och dess invånare under de omvälvande åren fram till stadsbranden 1888 – en stad som till stora delar gick förlorad, men lätt kan återskapas med Frida Åslunds beskrivningar.

”Umeåregionen läser Folke och Frida” invigs onsdag den 25 januari klockan 19 på Forskningsarkivet på Umeå universitetsbibliotek. Då presenteras författaren och boken närmare och skådespelaren Kajsa Reicke läser ett avsnitt. Västerbottens-Kuriren finns också på plats för att dela ut gratis böcker till kvällens besökare.

Vi läser boken tillsammans under hela 2012. Vi träffas, samtalar och upplever boken på olika sätt, i olika forum och på olika platser i Umeåregionen och på webben.

Alla är välkomna att delta!

Arrangörer 25/1: Grubbebiblioteket, Forskningsarkivet, Umeå universitetsbibliotek, ABF Umeåregionen, Bokcafé Pilgatan och Västerbottens-Kuriren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: